2021: Neyi başaramadın!

2021: Neyi başaramadın!

Sezer abi tarafından bu yıl blog yılı olarak ilan edildi, ben de benimsedim ve fikrim değişmeden hemen bir girizgah yapmak istedim. Bu yılın ilk yazısı bu, ilk paragraftan ikaz edeyim, benden beklenilenden daha olumlu bir blog yazısı olacak, ve iddia ediyorum, evrenle anlaşmamın aksine olumlu şeyler yazıp olumlu şeyler yaşayacağım, bu defa geri vites yok.

Bu arada, geçen yıl ile ilgili ne yazdığıma bakayım dedim, en son yeniyıl yazısını 2016’da yazmışım, bana da blogger diyolar ya, neyse. 2020’nin nasıl geçtiğinden bahsedelim, yazının geri kalanı da kendiliğinden şekil alır zaten.

Terhis töreni sonrası @Yenikent/Ankara

2020’nin ilk 5 ayı askeriyede geçti. Askerken “bugünleri özlersin” dediklerinde siktir çekiyodum ama gerçekten koğuş önünde arkadaşlarla birlikte içilen sigaraların, her sabah taburun karşısındaki Atatürk büstüyle selamlaşıp dertleşmenin, -10 derecelerde nöbette domuz beklemenin kıymetini anlıyorum yeni yeni. Tabur binasını tam da denetim günü köpek dışkısı kokuttuğumdan 1,5 ay yemekhanede çalıştım, bulaşık da yıkadım ve özlemediğim bi’ gün varsa o da yemekhanede geçen 1,5 aydır. Fotoğraftaki arkadaşlarla aynı birliğe düşeceğimizi söyleyip 1 yıl daha askerlik yapmamızı isteseler, saydım tam 4 kişiyi eleyip tamam derdim öyle söyleyim. İsim vermemde bi’ beis yokmuş, sordum ama yine de soyisimlerini yazmayacağım, unutamayacağım efsane komutanlarım oldu, Yüksel Yüzbaşı, Alican Astsubay, Mehmet Astsubay, Uzm.Çvş. Abdullah ve haberciliğini yaptığım efsane de bir tabur komutanımız vardı, O’nun ismini yazmayayım n’olur n’olmaz, zaten 6 aya düşmüş askerliği bizim için daha da kolaylaştırdılar, eğlenceli hale de getirdiler sağolsunlar. Umarım tekrar karşılaşma fırsatımız olur.

Başaramadık abi *

Döndükten sonra bir önceki yazıda üstü kapalı bahsettiğim bir başaramama durumu yaşandı. Askerlikten dönüşümü tamamen başaracağımızı düşünerek planladığımdan 6 ay askerlik dahil 17,5 ay boyunca planladığımız, direndiğimiz ne varsa boşa gitmiş oldu. İkili ilişkilerde pek başarılı olduğum zaten söylenemezdi farkındayım hatta şu yazımda da bahsetmiştim, fakat bu bana da sürpriz oldu. Yalnız, hiçbir şey tesadüf değil. Acı da olsa tatlı da olsa yaşanması gereken şeylerin yaşandığına inanıyorum. “Hayırsızsa da hayırlı kıl” şeklinde dua ederken “sen bahtını, yolunu açık et” diye dua etmeye başlamak tahmin edilebilir ki zor, bu cümleleri yazabilir hale gelmek için neler yaşadığımı anlatsam Zeki Demirkubuz’la filmini çekeriz abartmıyorum, yine de herkesin hakkında hayırlısı.

15 yıl boyunca çalıştığım iş yerimden ayrıldım, 15 yıllık işyerimde de birlikte çalıştığımız fakat sonradan ayrılıp kendi ofisini kuran NeriBran’a selam olsun, kapılarını açtığı ofisinde 5. ayım bitecek. 30 Ekim İzmir depremini de birlikte yaşadık. Yıkılma kararı alınan ofisimizi tahliye edip mecburi evden çalışma kararı aldığımızdan 2 gün sonra da Kovid-19’a yakalandık ailecek. Hastalığı hane içine kimin taşıdığı konusu hala belirsiz, suçu birbirimize atıyoruz nasılsa atlattık diye kimse de “ben değildim aq” demiyor.

Tasarımın fiziksel yanıyla ilgili baskılı hoodie üretme fikrine kalkıştım ek iş olarak, altyapıyı hazırlayıp fikir aşamasını tamamen oturtmama rağmen yolunda olmayan şeylerin olduğunu farkedip planı ertelemek zorunda kaldım. Bu bende birtakım aydınlanmalara, farkındalıklara sebep oldu. Bir işi yapma planı kafada oluşmaya başladığı anda “tek kişi” olarak yola çıkmam gerektiğini öğrendim. Plan program yaptığımız kişi/kişiler dışında gelişebilen başka mevzular bazı caymalara sebep olabiliyor. O yüzden iş yaptığım sayfamda da bahsettiğim dükkan.tahsinbey olayı bir süreliğine daha bekleyecek. Ne zaman ki gerekli tüm işleri tek başıma halledebildiğimi gördüm, o zaman kendinize özel tasarımlara sahip baskılı ürünlerin siparişini verebileceksiniz. Bi’ yandan da sayfayı aktif tutmaya ve kendimi çizim/tasarım konusunda paslanmaktan korumaya da çalışıyorum, örnek görsel ektedir:

2020 yılında hatırladığım yaşantımı özet geçtim, unuttuğum ne varsa twitterdan ya da önceki blog yazılarında bahsetmişimdir. Yavaş yavaş 2021’i planlamaya başlamıştım aslında, yavaş yavaş dediğim de 4 5 gün öncesi.

2021’den ne alacağım

2021’den bir beklentim yok, şahsen kendim 2021 içinden alacağım şeyleri ve hayatımın geri kalanı için planladığım birkaç şeyi anlatacağım. Birincil hedef, kabul edilebilir hedefler koymak.

  • Başta da belirttiğim gibi 2021’i blog yılı ilan ettik ve Sezer abinin ilgili yazısında da bahsettiği gibi genel anlamda “blog” konusunda epey hareketli geçecek. Hatta yıl içerisinde aldığım diğer tasarım işlerinden ve maaşlı iş yerimden bulduğum vakitlerde tahsinbey için yeni bir tasarım yapacağım.
  • 1 dakikalık kısa videolardan oluşsa bile YouTube’u aktif kullanmak gibi bir planım var.
  • Çizim ve tasarım konusunda zaten, dinlediğiniz rap müzisyenlerinin bi’ kısmına kapak tasarımı hazırlıyorum, çizimler, logolar yapıyorum. Bunların daha da dışına çıkarak poster yapılabilecek tasarımlar hazırlamak istiyorum. Satışa sunamasam bile kendime özgü tasarım tişörtümü/hoodiemi üzerimde görmek istiyorum, hatta karikatür dahi hazırlamak istiyorum. Umarım başarabilirim.
  • İmkanlar dahilinde yazarak anlattığım dertlerimi müzikle de anlatabilir hale gelmek istiyorum. Yıl içerisinde en az bir parça çıkarmak niyetindeyim, Pena yine destek atarsa klip bile çekebiliriz, işleri yoğun olursa da kendim telefonla çekip kurgulayacağım. Halihazırda çekip kurguladığım bir klip zaten var fakat acemiliğimize ve aceleciliğimize geldiği için bloga yerleştirmedim, merak eden varsa yalnızca çekip kurguladığım, renklendirmesini başkasının yaptığı Milis’in videosunu izleyebilir.
  • Grafik tasarım ve kodlama işlerinden de hatrı sayılır düzeyde para kazanmak gibi bir niyetim var. Hatta Pena’nın cv’me koyabileceğim, içime sineceğine inandığım web sitesine başladım bile, umarım onu da yakın zamanda aktif ederiz.
  • 2021 yılı içerisinde her ay 2 kilo vereceğim. Bunun için düzenli yürüyüşse yürüyüş, sporsa spor, yemekse yemek, ne gerekiyorsa yapacağım çünkü göbeğim artık benimle sohbete bile başladı.
  • Papağan olur, balık olur yeni bir evcil hayvanı kendime arkadaş edinmek istiyorum. Bu defa intiharına meyil vermeyeceğim.
  • Olur da yapamazsam diye pek yazmak istemedim ama aylardır sözünü ettiğim podcast olayında da bi’ girizgah yapmak istiyorum artık.
  • Yemek yapmayı da öğrenmek istiyorum artık. Birkaç gündür evde tek başımayım, sucuklu yumurta yaparken yumurtanın kabuklarını tavaya düşürdüm amk. Ama finali güzeldi, niyetim temiz bir şekilde güzel demeyeyim de yenilebilir tatta yemekler yapmak. Sen yaparsın lan Tahsin!
  • Yaptığım işlerde yeniyıla kadar bira fiyatlarını baz alarak teklif sunuyodum, artık viski fiyatlarıyla hareket edeceğiz, tadı daha güzel, daha uğraşsız ve daha ucuza geliyor olm ya.
  • Karakter meselesi olarak da ne yaşadıysam içimde kalacak. Fazla açık yara, insanların gözünde acınacak hale getiriyor. Kan kusarız da şarap içtik deriz lan!
  • Talihsizliğin, şanssızlığın aslında ağızdan çıkan kelimelerden oluştuğunu öğrendim. Önceki yazımda da bahsettiğim gibi artık bu durumu lehime kullanmak istiyorum. Her ne kadar kargo konusunda hala talihsizlik yaşasam da kader motifi denen şeyi kendi isteklerime göre şekillendireceğim.

Bir de 2021 dışında yaşamımın geneli için kendime koyduğum bir hedef var, onu da 35 yaşımda yani takriben 2029 yılında hep birlikte bu blogdan okuruz. Başarılı olursam zaten paylaşırım da başarısız olma ihtimalimi düşünmek bile istemiyorum. Planlarınızdan insanlara ne kadar bahsederseniz, sanki gerçekleşiyormuş hissine kapılıp yaptığınız plan için çabalamayı aynı doğrultuda bırakıyorsunuz. O yüzden, en geç 2029’da bi’ blog yazısı daha gelecek 👌

Şimdi bakayım dedim 1000 kelimeye yakın kelime harcamışım bu paragrafa kadar, “kim okuyacak aq” diyip yazıyı komple silmeden evvel yayına almaya bakayım. Çok yakında tekrar görüşelim isterim, sanırım bu biraz bana bağlı. Tüm olumsuzlukların farkındayım ve en kısa zamanda halledicem. Yakın zamanda tekrar görüşmek üzere.

Eyvalla!

“2021: Neyi başaramadın!” için 25 yanıt

  1. KaramsarKorkuluk dedi ki:

    kim okuyacak olum biz :)

  2. Tevfik dedi ki:

    Keyif alarak okudum. 15 ay askere gittim, 3 ay acemi birliği 12 ay usta birliği. Arkadaşım İstanbul’da bedelli yapmaya gittiğinde beni aramıştı ve sana sonsuz saygı duyuyorum demişti, 15 ay tamamlaman gerçekten muhteşem bir şey olmalı dedi.

    Aslında ben seviyordum askerliği, bittiğinde ne olacak ki? Ne yapacağız? Nereye gideceğiz? Keşke hep o dağın başında kalsaydım, operasyonlara çıksaydım, ayağımın altı patlıyor, nasır vs. oluyordu ama zihnim boştu, keyfim yerindeydi, hiçbir şey düşünmüyordum…

    Tahsin, seninle ilgili her zaman diyeceğim ve hiç usanmayacağım tek şey “sen çok iyi bir insansın.” Aşk ve sevgili konularında çok fazla anlam, çok fazla değer verdiğimizden kaynaklı oluyor sanırım çekip gitmeler? Ben artık onuda düşünmüyorum. O an sevdim mi? Evet. Gitti mi? Evet. – Eee daha neden uzatayım ki? Önümüzde yaşamamız gereken belki çok uzun yıllar var. O nedenle daha güzel şeyler düşünelim ve onlara odaklanalım her zaman.

    Klavyene sağlık dostum.

    • Tahsin S. dedi ki:

      12 ay ve üzeri askerlik yapanlara gerçekten saygım sonsuz, bana “askerlik nasıl?” diye soranlara “nizamiyeden içeri girseniz döversiniz bizi” diyodum hep, askerlik değildi yaptığımız, karargah bölüğü olmanın handikapı mıydı bilmiyorum da komutanlara hizmet edip geldik hacı. Sana da saygı duyarım.

      Bittikten sonra korona sebebiyle biraz zorlandım, sonrasında da malum konular yıprattı. Orada kalabilme imkanı geçmişti elime birkaç defa, ben bahsettiğim planlardan ötürü istememiştim. İmkan olsa şimdi hiç düşünmeden giderim, tüm samimiyetimle söylüyorum.

      Hakkımdaki düşüncelerin için çok teşekkür ederim aga, iyi fikirlere sahip oluşunu beni çok da iyi tanımıyor oluşuna bağlıyorum ve güzel yüreğine. Belki de sevmeyi bilmiyoruzdur, tamamen partnerlere de yıkamıyorum durumu. Elimden ne geliyorsa yaptığıma inanıyor olmama rağmen o tam aksine inanıyor mesela, duygusal, psikolojik durumlar herkes için aynı olmuyor demek ki, matematik kadar basit olsa keşke 2×2=4 diyebilsek ama her koşulda aynı netliği yakalayamıyosun ve bu birden fazla doğru oluşturuyo, hangisi daha doğru diye soruyosun bu sefer, o da büyük çıkmaza sokuyo işleri, bilemiyorum Altan.

      • Tevfik dedi ki:

        Hisler konusunda matematik işlemine girersem eğer ben her zaman kârlı çıkıyorum, Kayseri’li olmamdan kaynaklı sanırım. 2×2 denklemine düşsem, severken mi? Sevilirken mi? diye hesap yaparım. Bazen de hesaplamalarımız tam anlamıyla yanlış çıkıyor, nabicaz be kamil?

  3. Gürkan dedi ki:

    Yürü be Tahsin kim tutar seni! :) Hedefler çok iyi, birçoğunu gerçekleştirebileceğini düşünüyorum. Güzel bir gönlün var, 2021 senin yılın olur umarım. Arkadaş olarak bir sokak kedisi sahiplenmeni tavsiye ederim, mutluluk kaynağı harika canlılar…

    Bu arada yumurtanın kabuğu da çok faydalıymış, omletin içinde değil ama. : ) Yumurta haşlarsan, haşladığın suyu dökme, su soğuyunca çiçeklere dök. Çiçekler coşuyormuş! :D Başka pratik bilgi lazım olursa ben buralardayım.

    • Tahsin S. dedi ki:

      Gürkan teşekkür ederim öncelikle. Yalnız ailemle yaşadığımdan ötürü kedi/köpek sahiplenmeye ben sıcak baksam da onlar pek bakmadığından mümkün olmuyor. İntihar eden balığım Piksel iyiydi, sessiz sakin yüzer, deniz kabuklarının arasına saklanırdı ben ağzımı açtıkça, sanırsam o da dayanamadı. Pes mi etmem gerekiyor hayvan bakmaya yoksa üzerine mi gitmem gerekiyor kararsızım, bakıcaz.

      Haşlanmış yumurtanın suyu mevzusunu da okumuştum bi’ yerde, o zaman şaşırmıştım yine şaşırıyorum, deniycem :D
      Eyvalla!

  4. adamkarga dedi ki:

    Kardeşlik, başı sonu bir solukta bitti gitti. Bir de uzun demişsin, ayıp etmişin :)
    Geçmişi geçmişte bırakabildiğin ve hedeflerine mutlu mesut yürüdüğün ve cidden hep olumlu şeylerden bahsettiğin bir yıl olur. Olumsuz şeyler olursa da sen yine de içinde tutma. Hiç gerek kalmaz umarım ama birkaç kişi de olsa kendine bi’ dert ortağın olsun. Sevincinle sevinen, üzüntünle kederlenen dostlara sahipsin. Bu hayatta en güzel şey yalnız olmadığının farkında olabilmek bence.

    Ayrıca bu 2029 meraklandırmasını da ayrı bi’ zamanda soracağım :) Elimden kurtulamazsın :D

    • Tahsin S. dedi ki:

      2029 meraklandırması değil aslında da gizleme sebebim hem insanların “yapamazsın”, “he aq he”lerini duymamak için, hem de kendi motivasyonumu düşürmemek için. Çünkü gerçekten yapacağım şeylerden ne kadar bahsedersem o yolda atacağım adımlar daha da ağırlaşıyor, anlattıkça zaten düşündüğün şey için bişeyler yapıyormuşsun hissi geliyor ve çabalamayı bırakıyorsun bi yerde, bu en azından benim için böyle. O yüzden 2029’da görüşeceğiz :)

  5. Furkan dedi ki:

    Sanırım ertelenen celp sana vurmadı herhalde :D Ben de 6 ay diye gittim 7 ay yapıp döndüm. Bu podcast işine ben de kasım ayı gibi sarmıştım. Sezer abinin zaten vardı diye hatırlıyorum kargayla yaptığı da bırakmışlardı onu kaldıkları yerden devam ederler umarım. Online mağazanı açınca haberimiz olsun ilk siparişin benden.

    • Tahsin S. dedi ki:

      Ertelenen celp değilim benim askerlik 3 gün uzadı sadece, olan size oldu :D Sezer abiyle karganın yaptığı podcast gerçekten iyiydi, 2020 yılında hiç bölüm çıkarmadılar fakat bu yıl bu yolda daha büyük adımlar atılacak onlar tarafından. Benimki biraz daha şahsi şeyler, alkol sofrası sohbeti gibi düşün :D Tutacağını düşünmüyorum hoş tutsun gibi bir niyetim yok, bazı şeyleri zaten kendim için yapıyorum. Online mağazayı açınca da her yere afiş asıcam her yere :D

  6. Bakıyorum bi gaza geldiniz. Umarım daim olurda yazarsınız biz de okuruz. Zira blog yazanların sayısı gün ve gün azalıyor. Kordonda tak kulaklığını yürü bol bol. Yürüyüş güzeldir. Zamanla yerini koşmaya bırakır, göbeğinin gözü yaşlı senden ayrılır. İnsan yeter ki istesin. Yapamayacağı şey yok. 15 yıl bir iş yeri için çok uzun hele ki senin gibi genç bir için. Farklı işler, farklı ortamlar insanı dinamik tutar. Bu yüzden iş yerini bırakmana sevindim. Deprem hepimizin yüreğini ağızlara geçirdi. Siz orada sallandınız ben burada ağladım tüm o hafta boyunca. Sevdiklerinde uzak olunca böyle kötü etkileri oluyor. Yemek yapmak aslında güzel bir aktivite. Sağlıklı ve kolay yapılan tariflerle işe başlayabilirsin. Belki yeni bir hobi edinmiş de olursun. Bence güzel olur.

    • Tahsin S. dedi ki:

      Gerçekten Kordon’a gitmeyeli en az 5 ay olmuştur, fırsat bulabilsem ilk yürüyüşüm illa birayla olur ama sonrasında sağlıklı hale gelecek kesinlikle. Evden çıkamadığım zamanlarda da evde hareketler yapmaya çalışıyorum ama şu an için pek gidesi yok bu damacananın. İstediği kadar inat etsin, gidecek.

      Yeni iş olsa bile eski yerde arkadaşlıklar hala devam ediyor bu bile güzel bişey benim açımdan. Hala görüşüyoruz ne mutlu bana.

      Yemek yapabilmem için evde gerçek manada yalnız kalmam gerekiyo ama yine fırsat buldukça bi’şeyler deniyorum. İlerleticem, tavuk soteye heves ettim, umarım becerebildiğimi görünce bırakmam yemek yapmayı. Hastalık sağolsun evde ille bi’şeyler denetecek, bakalım neler göreceğiz.

  7. Oktayy dedi ki:

    Sana olumlu yazılar yaz diyen kişilerden biri benim sanırım. Her yazını okuduktan sonra bence uyanan his çocukluktan beri iletişimimiz olan dostumu belli bir vakit aradan sonra keyifle dinlemek gibi bir his, umarım kendimi doğru tarif edebilmişimdir. Ben 2021’e kırık el bileği, alçı kaplı kol ile girdim, daha dün çıktı alçım ve 1 aydır şirket bilgisayarım hariç ilk defa şahsi bilgisayarımı açtım. Blog okumak hala keyif veriyor, özellikle böyle kaliteli yazılar okumak çok büyük keyif veriyor. Sen “kim okuyacak aq” diye düşünmüşsün ama ben “ee bu yazı hemen bitti aq” diye karşılık verdim, haberin ola hacım :)

    • Tahsin S. dedi ki:

      ne güzel hisler uyandırmışım farkında olmadan, şaşkınım şu an Oktay, teşekkür ederim. hemen hemen her gün kapını çalıyor fakat içeri alınmıyor gibi hissediyorum Oktay eve dön… buraların vasıtasıyla tanıdığım, “sigaralar yansın, bardaklar dolsun artık” sabırsızlığını yaşadığım insanlardansın, umarım, pek yakında.

      kolun için üzgünüm, absürd sözler yazıp imza atamadığım için daha da üzgünüm hacım kusruma bakma ama :)

      desteğin, yorumun için teşekkür ederim, yaz artık be adam!

  8. Öteberil dedi ki:

    Kabul edilebilir hedeflerinle ilgili gelişmeleri de yazarsın değil mi? Ev arkadaşın nasıl olacak merak ettim. Lütfen kedi olsun lütfen lütfen, böylece kedilerle ilgili okumuş, yazmış, paylaşmış oluruz :)

    • Tahsin S. dedi ki:

      Kabul edilebilir hedeflerimin bi’ kısmı yavaş yavaş gerçekleşiyor, bi z raporu yazarım sanırım şubat sonuna kadar :) 4 ayaklı bi’ birey ben de istiyorum evin içinde fakat hane halkı evde benden daha fazla zaman geçirdiğinden onlar bu işe ne der kestiremedim. Diğer durumda, kedim olsun ben de çok istiyorum, klavyeme yatsın da çalışamayayım, bilgisayar kablolarını yesin sonra da “sanki adam öldürdük anasını satim!” bakışı atsın, bakalım bizimkilerden yana ses çıkmazsa neden olmasın :)

  9. Ali O. dedi ki:

    Reis ilk defa denk geldim bloguna ama soluksuz okudum :)

  10. Ramiz Tayfur dedi ki:

    Keyifle okudum Tahsin. Askerlik çok farklı bir psikoloji. Yaparken isyan ediyorsun, bittiğinde tekrar aynı ortamı arıyorsun. Zihinsel olarak ne yaşıyorsak artık. Hedefler konusunda bende bir karar aldım. Artık hedefleri dile getirmeyeceğim. Getirince büyüsünün bozulduğunu farkettim. O yüzden hedefleri gerçekleştirip yıl sonu değerlendirmesi yazmak daha sağlıklı olacak diye düşünüyorum. Umarım tüm hedeflerine ulaşırsın. Sevgiler kardeşim.

    • Tahsin S. dedi ki:

      Çok mantıklı karar abi, çünkü gerçekten insan hedefinden, ideallerinden ne kadar bahsederse farketmese de motivasyonu bi o kadar düşüyor. Belki de fikrimizi paylaştığımız insanlardan zaten beklemediğimiz destek yerine “yapamazsın”lar duyduğumuz içindir bilemiyorum. Umarım yıl bittiğinde blogundan bu yılki başarılarını, gerçekleştirdiğin hedeflerini okuruz.
      Sevgiler abi.

  11. Özgür Şahin dedi ki:

    1000 kelime demişsin ama aslında sıkıncı değil, okudukça akıyor.
    Hedeflerinin olduğunu ve en azından gerçekleşmese bile çabayalacağını anlıyorum.
    Blog Yılı içine belki ben de girer kendinigelistir.com üzerinden birkaç şey karalarım.

    Pes etme Tahsin. Belki de birçoğu olmayacak ama en azından “denedim!” demelisin.

  12. Taylan dedi ki:

    Yeni yazında görüşmek üzere.

  13. Gorkem dedi ki:

    Bence senin beklentilerininden ziyade 2021’in senden beklentileri.olabilir (mi acaba) Mesela R A P yapabilir gibi yazıyorsun sanki bence ;)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir