2022 de berbat bir yıldı.

2022 de berbat bir yıldı.

Kahve Arası30 Aralık 20224 Yorum

Merhaba 1 yıl aradan sonra bile bana kucak açan sevgili blogum ve (varsa) hala blog okuyan sevgili insan evlatları. Okunduğunu düşündüğümden değil, “özlemiş miyim” testi ve “yazmış olmak için yazılmış” bir blog yazısı hazırlıyorum. Baştan pek bişey vaadetmiyorum, dilerseniz yazıyı burada kapatıp mükemmel hayatlarınıza geri dönebilirsiniz.

Eski yazılardan kopya çekerek kısa özetle başlayayım.

  • Hep yapmak istediğim podcast serisini bu yıl da yapamadım, yine kendimle ilgili tutarsızlıklar sebebiyle bir demo kayıt bile mevcut değil. Ama yapacak olan en nihayetinde yine benim, bugün olmasa yarın, olmazsa seneye.
  • Senaryolu bir YouTube serisi düşüncem varmış, konusunun ne olduğuna dair hiçbir fikrim yok, neyi kastettim de neyden vazgeçtim acaba. Bunu da yapacak olan yine en nihayetinde benim, bugün olm…
  • Tam anlamıyla bir frontend developer olmak istiyordum ve bunun için çalışıyordum, 18 Ekim 2022 itibariyle bir şirkette frontend developer pozisyonunda işe başladım (burada bir reveransınızı alırım). Bana güvenip kapılarını açan sevgili şirketime can-ı gönülden teşekkürlerimi sunarım. Her ne kadar blogumu okumamalarını rica etmiş olsam da buradan kendilerine, her zaman olduğu gibi hiçbir konuda desteğini esirgemeyen tüm dostlarıma çok teşekkürler, çoğu şey sizinle daha güzel lan. Peki şirketin ismini niye vermedim? Çünkü artık kör uyanmak istemiyorum.
  • Çalışma masam çok modern bi’ hale geldi her ne kadar artık kendisiyle çok ilgilenemesem de. 20 yıllık Windows’u bırakıp bir gece 2’de ansızın çat diye hiç hesapta yokken Macbook’a geçiş yaptım. Memnun muyum? Çok. İstikrarlı bir memnuniyete dönüşür mü? Mukadderat.

  • Yayınlamasam bile bir şarkı kaydedip kendi klibimi çekmeyi gerçekten çok istemiştim fakat buna da zaman ayıramadım. Onu da en nihayetinde…

2022’ye başlarken hedeflediklerimden yalnızca birini gerçekleştirebilmiş olmak, planlayıp yapamadığım her şeyi unutturdu. Kendime inancımı arttırdı. Başlı başına bu his bile yeter. Hep geri kazanmak istediğim kitap okuma alışkanlığımı tamamen kaybetmemek adına 4 5 kitap bitirdim bu yıl, 2023’de daha da arttırırım umarım.

Tüm bunların üzerine Gibi’nin yeni sezonu yayınlandı, bitti, Behzat Ç. tekrar geri döndü ve bu defa gerçekten severek izliyorum. Böyle de ufak şeylerden mutlu olmayı bilirim.

2023 yılındansa pek bir beklentim yok, 2022’yi örnek alabilir (bir konu hariç diyerek sıvışayım, kapımda TEM ekibi görmek üzer) ve üzerine artı değer katabilir, bu beni memnun eder.

Söyleyeceğim yeni şeyler oluştuğunda tekrar görüşmek dileğiyle.

Umarım herkes iyi bir yıl geçirmiştir ve umarım herkes çok daha iyi bir yıl geçirir.

Görüşmek üzere.

— şaka, berbat bir yıl değildi. yazı başlığında ağaçkakan’ın ‘…berbat bir yıldı’ şarkı serisinden esinlenilmiştir.

“2022 de berbat bir yıldı.” için 4 yanıt

  1. Bages dedi ki:

    Nihayet be abi! Yıl da bitmese göremeyeceğiz yeni yazı. Hedeflerinden birini bile olsa tutturmayı başarmışsın ve bence birçok hedefe eşdeğer hatta fazla bile olabilir. Benim sözde geçen sene 10 hedefim varmış ama senin vizyonun çeyreği eder 7sini tamamlamış olsam ne yazar 😂 Kendini hiç durmadan geliştirmeye devam etmen o kadar ilham veriyor ki arkandan gelenlere inan görsen manyak olursun 😂 2023’te hayatının daha düzenli ve zamanının daha planlı olması dileğiyle, mutlu yıllar abim ♥️

  2. Funda dedi ki:

    Maalesef 2023 daha beter :(

  3. Yunus Karataş dedi ki:

    Maalesef öyle hocam. hayatımda en kötü geçirdiğim dönemler 2022 yılındaydı. hayatımda başarılı olacağım diye girdiğim 2022 yılında hiç bir şey öğrenmeden girdim. 2023 yılının yarına geldik ama 2022 yılından daha çok etkinlik yapıyorum ve daha çok bilgi ediniyorum. umarım 2024 güzel gelir bize :)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir