Kendinden bir parça: Öyküler – Cem Güventürk

Kendinden bir parça: Öyküler – Cem Güventürk

Kitap28 Kasım 20214 Yorum

Uzun zamandır okuyup incelemesini yazmayı taahhüt ettiğim kitabın finalinden merhaba. Bu hararetli dönem içerisinde yapılabilecek en mantıklı ve en keyifli şeydi sanırım Cem Güventürk‘ün son kitabı Öyküler‘i okumak. Fakat teslimat sırasında yaşanan aksiliklerden ötürü başta kısa bir özür dilemek isterim.

Özrü atla, kitaba geç »

Geçen yıl isme özel imzalı olarak önsiparişe açıldığını görür görmez satın aldım kitabı fakat teslimat aşamasında birtakım aksilikler oldu. Deprem, evden çalışma, kovid derken evin içerisi fazla karmaşıktı, üzerine doğum günüm sebebiyle birkaç da paket birikti kenarda. Hangi paketin nerden geldiğinden ve içinde ne olduğundan o kadar emindim ki aralarında sipariş ettiğim kitap yoktu. Kargo da aksi gibi S*ratKargo firması tarafından teslim edilecekmiş, takip numarasından kontrol ettiğimde teslim edildi bilgisini görünce firmayı arayıp kitabın elime ulaşmadığını, kime teslim edildiği bilgisini istediğimde F*thullah adında hiç tanımadığım birine teslim edildiğini söylediler. Sorunu takip edeceklerini belirtip bir şikayet kaydı oluşturdular. Aradan iki hafta geçti ve S*ratKargo’da ses seda yoktu, dayanamayıp siparişi verdiğim OooNays Yayınları’nı arayıp durumu bildirirken arkadan Cem Güventürk’ün “Tahsin mi? Gibi? Hatırlıyorum o arkadaşı ben imzalayıp göndermiştim ya, dur tekrar imzalayıp gönderelim hemen” dediğini duydum. Sağolsunlar tekrar gönderdiler kitabı fakat yeni kitap geldiğinde masanın kenarında annemin gözüne çarpan başka bi kargo olduğunu gördük, o F*thullah annemmiş, anneme teslim etmişler gelmedi diye şikayet ettiğim kitabı. İade işlemleri ile uğraşıp hem kendimi rezil etmemek adına, hem de hak geçmesin, severek okuyacak birine gitsin düşüncesiyle birlikte başka bir arkadaşıma kargoladım, ola ki okursan; affedersin Cem abi^^

Sonrasında P*nguen dergisinin karikatür paylaşımları yapan fenomen sosyal medya hesaplarına ve blog sitesi sahiplerine telif davası açtığı haberleri palazlanınca kitabın incelemesini yazmak için izin istemek adına kendisine instagram üzerinden yazıp onayını aldım, vesileyle kendisine buradan da teşekkür ederim.

Öyküler – Cem Güventürk

Herkesin kendinden bir parça bulabileceği hikayeleri, bir rüyanın içerisinde hissettirecek çizimleriyle birleştirip okurlarına sunduğu, Cem Güventürk’ün başka bir kitabı. İncelediğim bir önceki kitabı Yine Öyle Hissettiğinde ve bloga yazmak isteyip yazamadığım Sanki Sen Aynı Ben kitaplarında daha çok çevremizdeki insanlarla ilgili şikayetlerimize tanık olmuştuk. “Aynen bak bana da böyle davrandılar hep” diyebileceğimiz hikayeler okuduk ve tamamını yaşamamışsak bile birçok hikayeyi okurken aklımıza hep bi “o an” geldi. Öyküler kitabında ise durum biraz farklı, bu defa sorunu kendimizde arıyoruz. Kendimize dönmemize sebep başkalarından şikayetler yine var kitapta fakat hesaplaşmamız bu defa aslında olmamız gereken kendimizle alakalı.

Her şeyde iyi olmaya çalışmak
Her şeyde iyi olmaya çalışmak

Yaşanılan, dert yanılan olayların hepsini aslında bi’ yerden hatırlıyoruz, sanki bu sıkıntıyı bi’ başkası da anlatmıştı, sanki bu aklı başka birine daha vermiştim, başka bi’ arkadaşımla da aynı dertten içmiştim. Öyküler’de de bu üzüntüleri yaşadıktan sonrası yer alıyor. Anlatılan her üzücü hikayeden sonraki süreçte geçtiğimiz yollar tanıdık gelecek bu defa. Aldığımız kararlar tanıdık gelecek, yapmak isteyip yapamadıklarımız, neyin nasıl yapılacağını bildiğimiz ama pratikte tıkandığımızı göreceğiz, tüm bunların sadece bizim başımıza gelmediğini, bu yollardan sadece bizim geçmediğimizi, kişisel başarısızlıklarımızın da ortak olduğunu, tüm bunlara rağmen de hala kendimiz olabilmemiz için de bir umut taşıdığımızı göreceğiz.

Parçalarımı toplamama yardım ettin diye kendimi bıraktığımda beni tutmadığını unutmuycam.

Kitap toplamda 102 sayfa ve 100’e yakın öyküden oluşuyor. Normalden biraz pahalı, son fiyatı yanılmıyorsam 69 TL ve isme özel imzalı olarak satışa sunuluyordu Ooonays Yayınları’na web sitesinde. Fakat kitap arşivlik bir yapıya sahip. Kalın, ansiklöpedi türünde kapağa sahip ve yine kalın kuşe iç sayfalardan oluşuyor. O yüzden peşin peşin “69TL kitap mı olur” demeyin ben gibi. Parasını sonuna kadar hak eden bir kitap olmuş, satış sayfasına gitmek için buyrun »

Her ne olursa olsun yazmaya ve çizmeye devam etse, rüyalar aleminde hissetsek, başımıza ne geliyorsa gelsin yalnız olmadığımızı anlasak, içinde bulunduğumuz durumu dışarıdan bir gözle görmemize sebep olmaya devam etse, misal yeni kitap çıkartsa da onu da incelesek…

Kendine iyi bak, yalnız değilsin.

“Kendinden bir parça: Öyküler – Cem Güventürk” için 4 yanıt

  1. adamkarga dedi ki:

    Senin bi’ tasarım yeteneğin bir de Cem Güventürk sevgin sorgulanamaz kardeşlik :) Kaybolan kitap hikayesini hatırlıyorum. Ama aradan çok zaman geçti. Özrünün kitap hakkındaki yazından uzun olması da bunun bir göstergesi zaten :D
    Bu arada o özrü atlatma şeysini nasıl yaptın yahu o.O Sende görünce kesinlikle ihtiyacım olduğunu hissettim :)

    • Tahsin S. dedi ki:

      Hakikaten özrün kitap incelemesinden uzun olduğunu yazı bittikten sonra farkettim, o yüzden koydum özrü geç butonunu :D Teşekkür ederim, uygun bir anda anlatıyorum :)

  2. Gorkem dedi ki:

    Hoşuma gitti anlatımın ve gösterilen özen ve … Kesinlikle okumak istiyorum.

  3. Funda dedi ki:

    Değerli bilgi ve deneyimlerinizi bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir