Köpek Sahiplenirken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Köpek Sahiplenirken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Tanıtım4 Haziran 2019Yorum Bırak

Güzel bir yaz gününe başlarken, yine akıllarda bir evcil hayvan satın almak veya sahiplenmek. Ülkemizde ki köpek satın alma ve ücretsiz olarak sahiplenmeler yaz aylarında artış göstermektedir. Ancak bu konuda, canlılara maksimum düzeyde hayvan sever duygular ile yaklaşmamız gerektiğini unutmamalıyız. Sezonluk olarak evcil hayvan sahiplenerek, sonradan onları sokak veya barınaklara terk etmek insanlığın doğasına hiç yakışmıyor.

Petcim olarak, yıllardır binlerce hayvan dostumuz için ilanlar yayınladık ve yeni yuvalarına kavuşmalarının mutluluğunu yaşadık. Bir köpek satışı veya ücretsiz sahiplendirme olması bizleri için, onu sahiplenen kişi kadar tedirgin etmiyor. Çünkü köpeğin sağlığı ve geri kalan hayatını, sahiplenen olarak sizler belirleyeceksiniz. Bu yüzden sahiplenme aşamasında ki talepler, köpeğin sağlığı için hayati önem arz etmediğinden, biz işin diğer tarafının (sahiplenen kişi) daha önemli olduğunu söyleyebiliriz.

Bu yüzden bir köpek sahibi olmadan önce düşünmeniz gereken şeyler (köpeğinizin sağlığı) olmalı.

YETERİNCE BİLGİYE SAHİP MİSİNİZ?

İlk olarak kendinize bu soruyu sormalı ve sahip olacağınız köpek ile ilgili araştırmalar yapmalısınız. Günlük egzersiz ihtiyaçları, ihtiyaç duydukları mekân veya alan ölçüsü, beslenme alışkanlıkları, yatkın olduğu hastalıklar ve bu hastalıklar ile mücadele yöntemleri vs. vs.

Gerekli olan bilgilere sahip ve köpek bakımı konusunda ne kadar donanımlı olursanız, köpeğinizi bir o kadar uzun ve sağlıklı ömür bekler.

Köpeklerin günlük egzersiz ihtiyaçlarını karşılayabilmek, onların enerjilerini atmaları için mutlaka gereklidir. Örneğin köpeğinize çok vakit ayıramayacak kadar yoğun çalışma hayatına sahip biri iseniz, daha düşük enerjiye sahip köpekleri tercih etmelisiniz. Bu durumda kısa bacaklı ve küçük cins köpekler sizin için uygun diyebiliriz.

Ancak bol bol yürüyüşe çıkabiliyor ve köpeğiniz ile sosyalleşme imkânınız var ise, büyük ırklarda sizin için uygun olabilir.

Yaşadığınız yerin apartman veya müstakil olması da, köpeğe sahip olduktan sonra ki dönemde sizin için önem arz edecektir. Bulunduğunuz ortama uygun köpekler araştırmalısınız.

KÖPEK SATIN ALIRKEN VEYA SAHİPLENİRKEN DİKKAT EDİN!

Sokak veya barınak yerine, internet üzerinden cins bir köpeğe sahip olmak istediğinizde sizleri bazı riskler bekler. Bu riskler arasında, dolandırıcılık, hastalıklı bir köpeğin satışı veya saf ırklar yerine kırma köpek cinslerini size sahiplendirmeleri gibi…

Petcim olarak sizlere şöyle bir analiz yaptığımızı söyleyebiliriz. Evcil hayvan sektöründe en çok dolandırıcılığın, en popüler ırklar kategorilerinde yaşandığını söyleyebiliriz. Bu kategorilerde ilan açan insanlar, size köpeği ücretsiz sahiplendireceklerini fakat kargo parasını sizin göndermeniz gerektiğini belirtir. Siz ise bu yalana inanıp kargo parasını gönderdiğinizde o kişiler ortadan kaybolacaktır.

Binlerce TL karşılığı olan cins yavru köpeklerin, sizlere ücretsiz olarak verileceği yalanına kanmamalısınız!

Buna çözüm olarak, yalnızca köpeği elden teslim alabileceğiniz aynı şehirdeki ilanlara yada yakın illerde bulunan ilanlara bakmalısınız.

Cins köpeklerde bu olayların sıklıkla, satılık ve ücretsiz Pug, Pomeranian Boo, Toy Poodle, Çin Aslanı, French Bulldog, Golden Retriever köpek ilanları kategorilerinde yaşandığını ayrıca belirtelim.

İnternet üzerinden evcil hayvan sahiplenme sitelerinde, daha dikkatli olmanızı ve sitelerde yer alan uyarıları dikkate almanızı öneriyoruz.

HASTALIKLI KÖPEK NASIL AYIRT EDİLİR

Yetişkin veya yavru bir köpeği almak istediğinizde, satıcı veya sahiplendiren kişi ile olabildiğince fazla vakit geçirin. Köpeklerde yeni bulaşmış bir hastalık kendini hemen göstermese de, bir süre önce bulaşan bir virüs veya hastalık belirtilerini gösterebilir. Köpeğin kakasını yapmasını mutlaka bekleyin. Kanlı ishal denilen ölümcül bir hastalık, bulaşıcı ve köpeğin geldiği ortamdaki diğer canlılarda da bulunur.  Bu yüzden sahiplenip evinize giderken, yolda bir kanlı dışkıya şahit olmak sizin köpek sahiplenme hikâyenizi tamamen kâbusa çevirebilir.

Köpeğin hareketlerini iyi gözlemleyin. Gençlik hastalığı denen illet, bir köpeğe bulaştığında kaslarda gözle görülür şekilde değişimler ve titremeler meydana gelir. Hastalığın ilerlemiş hallerinde zaman zaman köpek krize girer. Bu sağlık sorunu hakkında detaylı bilgiye internetten araştırmalarınız neticesinde ulaşabilirsiniz.

Bu tür bilgilerden haberiniz yok ise, henüz köpek sahiplenmek sizin için çok erken!

Sizlere Petcim olarak, bilinçsiz bir şekilde evcil canlıya sahip olmanın, ölüm ve hastalık riskini artırdığını söyleyebiliriz.

Köpek besleyebilmek için yeterince bilgi ve birikime sahip olduğunuzu düşünüyorsanız, temiz (spamsız) listeleme sayfalarımızda birçok yavru köpek ilanı olduğunu ve yeni yuvalarına kavuşmayı beklediklerini söyleyebiliriz.

Saygılarımızla.

Petcim.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir